Eurostat: România se află pe locul doi în UE în privinţa creşterii costului forţei de muncă în trimestrul 1

România a înregistrat în primul trimestru a doua mare creştere a costului orar cu forţa de muncă din Uniunea Europeană, cu un avans de 7,1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, un ritm mai ridicat, de 7,3% fiind consemnat doar în Letonia, potrivit datelor publicate joi de Eurostat.

515 afișări
Imaginea articolului Eurostat: România se află pe locul doi în UE în privinţa creşterii costului forţei de muncă în trimestrul 1

Eurostat: România se află pe locul doi în UE în privinţa creşterii costului forţei de muncă în trimestrul 1 (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Creşteri ridicate au mai fost raportate în Bulgaria (6,9%), Lituania (5,9%) şi Estonia (5%). În Cipru a avut loc o scădere de 1,8% a costului orar cu forţa de muncă.

Indicatorul este calculat prin raportarea costului total cu forţa de muncă, care include costurile salariale şi non-salariale, exprimate în monedă locală, la numărul orelor lucrate.

În funcţie de principalele ramuri economice, în industria din România a avut loc un avans de 7,1% al costului orar cu forţa de muncă, în construcţii de 6%, în timp ce în sectorul serviciilor creşterea a atins 7,5%.

La nivelul Uniunii Europene, indicatorul a înregistrat în primul trimestru o creştere de 2,5%, iar în zona euro de 2,2%, comparativ cu intervalul similar al anului 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici