Evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 850.000 de lei. Percheziţii în Timiş şi în Caraş-Severin

Opt percheziţii au avut loc luni în judeţele Timiş şi Caraş-Severin într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor, prejudiciul depăşind 850.000 de lei.

400 afișări
Imaginea articolului Evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 850.000 de lei. Percheziţii în Timiş şi în Caraş-Severin

Evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 850.000 de lei. Percheziţii în Timiş şi în Caraş-Severin

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au pus în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară (şapte în judeţul Timiş şi una în Caraş-Severin), într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Potrivit Poliţiei Timiş, prin activitatea infracţională a persoanelor bănuite ar fi fost creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 856.114 lei.

Din cercetări a reieşit că, persoanele ar fi acţionat prin neînregistrarea în contabilitate şi neplata taxelor şi impozitelor aferente, ca urmare a desfăşurării activităţilor specifice şcolilor de şoferi prin intermediul a două societăţi comerciale, precum şi creditarea acestor societăţi cu sume pentru care nu există justificare legală referitoare la provenienţă.

Prin efectuarea percheziţiilor s-a urmărit identificarea şi ridicarea mijloacelor materiale de probă necesare în vederea documentării întregii activităţi infracţionale (înscrisuri, documente fiscale, unităţi de stocare date, sisteme de calcul), precum şi pentru stabilirea valorii exacte a prejudiciului cauzat.

Activităţile au fost realizate cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici