Excedent la bugetul consolidat de 0,1% din PIB, după primele trei luni

Bugetul general consolidat a înregistrat după primele trei luni un uşor excedent, de 0,1% din PIB, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

15 afișări
Imaginea articolului Excedent la bugetul consolidat de 0,1% din PIB, după primele trei luni

Excedent la bugetul consolidat de 0,1% din PIB, după primele trei luni (Imagine: Mediafax Foto)

"Din datele preliminare, avem un uşor excedent. Cheltuielile mai mari rămân în continuare pe bugetul de stat. E foarte important ce se întâmplă în aprilie", a adăugat ministrul Economiei şi Finanţelor.

Varujan a mai spus că rectificarea bugetară preconizată pentru iunie - iulie va fi decisă în funcţie de evoluţia veniturilor din aprilie şi mai.

După primele două luni, bugetul general consolidat a înregistrat un excedent de aproximativ 0,2% din PIB.

În prima săptămână din luna martie, Guvernul a aprobat prima rectificare din acest an, prin care deficitul bugetului general consolidat programat pentru 2008 a fost redus de la 2,75% din PIB la 2,3% din PIB.

Potrivit datelor preliminare privind PIB şi execuţia bugetară, bugetul general consolidat a înregistrat, anul trecut, un deficit de 2,33% din PIB conform metodologiei româneşti de calcul şi de 2,53% după regulile ESA 95.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici