EXCLUSIV: Guvernul va permite CFR Călători să majoreze tarifele pentru eficientizarea companiei

Guvernul va permite CFR Călători să majoreze tarifele la biletele de tren pentru o mai bună acoperire a costurilor, în vederea eficientizării activităţii companiei, se arată în scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI, document obţinut de MEDIAFAX.

109 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Guvernul va permite CFR Călători să majoreze tarifele pentru eficientizarea companiei

EXCLUSIV: Guvernul va permite CFR Călători să majoreze tarifele pentru eficientizarea companiei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Cea mai recentă majorare a fost operată de CFR Călători în septembrie anul trecut, când a urcat costul biletelor de tren cu 8%, după doi ani de stagnare.

Strategia pentru CFR Călători include o scădere a pierderilor cu 15% în acest an, neacumularea de noi arierate şi eficientizarea activităţii prin restructurarea companiei.

Operatorul estimează că a obţinut anul trecut venituri din vânzarea biletelor de tren de 745 milioane de lei, în condiţiile în care în 2009 nivelul încasărilor a fost de 843,950 milioane lei.

Traficul CFR Călători a scăzut anul trecut cu 5% faţă de anul precedent, de la 61,07 milioane călători la 58 milioane călători, potrivit rezultatelor preliminate ale operatorului.

Pentru acest an, CFR Călători estimează că traficul se va menţine la nivelul din 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici