EXCLUSIV Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor: Scade suma transferată de la buget pentru fondul de pensii

Sarcina de transfer de la bugetul de stat către fondul de pensii este în scădere, pe fondul creşterii numărului de locuri de muncă, dar şi a venitului mediu salarial, a declarat, pentru MEDIAFAX, Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor.

3618 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor: Scade suma transferată de la buget pentru fondul de pensii

EXCLUSIV Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor: Scade suma transferată de la buget pentru fondul de pensii (Imagine: Alexandru Dobre)

Acesta a explicat că, în acest an se aşteaptă ca, de la buget să fie transferată către fondul de pensii o sumă ce nu va depăşi 13 miliarde de lei, faţă de 15,6 miliarde cât s-a plătit cu un an în urmă.

“În 2004 a început să se discute despre faptul că fondul de pensii nu este sustenabil. Acum, situaţia se echilibrează. Anul trecut s-a plătit de la bugetul de stat la fondul de pensii 15,6 miliarde de lei. Anul acesta s-a prognozat că se vor plăti 14 miliarde de lei, având în vedere creşterea cu 15% a masei salariale. Însă, pe primele două luni avem o creştere cu 22% a masei salariale, ceea ce ar înseamnă că de la buget se vor aloca sub 13 miliarde de lei”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Viorel Ştefan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici