Experţii CE recomandă Guvernului să orienteze investiţiile şi către dezvoltarea forţei de muncă

Experţii Comisiei Europene prezenţi la Bucureşti pentru o misiune de evaluare şi pregătire a raportului de ţară din luna iulie au participat, marţi, la şedinţa miniştrilor pe tema fondurilor comunitare, recomandând Guvernului să direcţioneze investiţiile şi către dezvoltarea resurselor umane.

25 afișări
Imaginea articolului Experţii CE recomandă Guvernului să orienteze investiţiile şi către dezvoltarea forţei de muncă

Experţii CE recomandă Guvernului să orienteze investiţiile şi către dezvoltarea forţei de muncă

La şedinţa organizată la Palatul Victoria şi condusă de premierul Emil Boc au participat directorul Direcţiei Generale Regionale a Comisiei Europeane, Jean Marie Sayler, şi responsabilul pentru România al Direcţiei Generale de Politici Regionale a Comisiei Europene, Anastassios Bougas.

Ei au arătat, în discuţiile cu miniştrii, că politica de coeziune este importantă atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană.

"Politica de coeziune este importantă pentru România, dar de asemenea pentru Uniunea Europeană în ansamblu. Noi considerăm că politica de coeziune înseamnă solidaritate, dar şi un factor de dezvoltare în general. Noi considerăm că această politică de coeziune are o anumită valoare în contextul crizei financiare şi al impactului economic al crizei financiare, din perspectiva orientării către investiţii a acestei politici, investiţii în bunuri, dar investiţii în resurse umane şi forţă de muncă totodată", au spus oficialii CE miniştrilor.

Ei au arătat că Guvernul are cel mai mare grad de responsabilitate în implementarea acestei politici.

O echipă de experţi ai Comisiei Europene se află în această săptămână la Bucureşti într-o misiune de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în vederea pregătirii raportului din iulie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici