Exporturile germane către Rusia au scăzut însă au crescut vertiginos către alte foste republici sovietice

Exporturile germane către ţările apropiate de Rusia au crescut cu aproape o treime din ianuarie până în octombrie, în timp ce exporturile către Rusia au scăzut cu aproximativ 40%, a anunţat miercuri biroul federal de statistică.

232 afișări
Imaginea articolului Exporturile germane către Rusia au scăzut însă au crescut vertiginos către alte foste republici sovietice

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Excluzând Rusia, exporturile germane către Comunitatea Statelor Independente (CSI), formată din foste republici sovietice, au crescut cu 30%, la 7,3 miliarde de euro, au arătat datele.

În acelaşi timp, exporturile către Rusia au scăzut cu 39,1%, la 7,6 miliarde de euro, împingând-o pe locul 32 în topul celor mai importante ţări destinatare ale bunurilor germane, de pe locul 22 cu un an înainte, notează Reuters.

"Exporturile germane către Rusia s-au prăbuşit de la începutul războiului din Ucraina şi de la sancţiunile impuse împotriva Rusiei din martie 2022 şi au rămas la un nivel scăzut de atunci", a precizat biroul.

Kazahstanul a primit cele mai multe dintre bunurile exportate către ţările CSI, cu o creştere de 32% de la an la an, până la 2,8 miliarde de euro.

Livrările către statele CSI au cuprins în principal autovehicule şi piese pentru autovehicule, cu o creştere de 65%, până la 2,1 miliarde de euro. Alte bunuri importante la export au fost maşinile, în creştere cu 38,7% faţă de anul precedent, şi produsele chimice, care au crescut cu 20,9%.

Pe de altă parte, în Rusia, exporturile germane de autovehicule şi piese pentru autovehicule au scăzut cu 73,3%, iar cele de utilaje cu 49,3%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici