Exxon Mobil raportează o pierdere de 20 miliarde dolari, al patrulea trimestru consecutiv în roşu

Exxon Mobil a declarat marţi că a înregistrat pierderi de 20,1 miliarde de dolari în ultimul trimestru, al patrulea trimestru consecutiv de pierderi, pe măsură ce gigantul energetic continuă să se confrunte cu impactul pandemiei asupra industriei, relatează CNBC.

701 afișări
Imaginea articolului Exxon Mobil raportează o pierdere de 20 miliarde dolari, al patrulea trimestru consecutiv în roşu

Sursa foto: profimedia

Veniturile au scăzut la 46,54 miliarde de dolari, sub estimările de 48,76 miliarde de dolari.

În aceeaşi perioadă, anul precedent, compania a înregistrat un venit de 67,17 miliarde de dolari. În al treilea trimestru al anului 2020, Exxon a generat venituri de 46,2 miliarde de dolari.

"Anul trecut a prezentat cele mai dificile condiţii de piaţă pe care le-a experimentat vreodată ExxonMobil", a declarat Darren Woods, preşedinte şi director executiv al Exxon, într-un comunicat. Woods a declarat că măsurile agresive de reducere a costurilor companiei ar trebui să asigure economii de 6 miliarde de dolari pe an până în 2023.

Luni, Exxon a anunţat planurile de a investi 3 miliarde de dolari în captarea carbonului şi alte tehnologii de reducere a emisiilor.

Preţul petrolului a crescut constant în ultimul an, după scăderea fără precedent a cererii din timpul pandemiei. Preţul referinţei americane West Texas Intermediate a avansat marţi cu peste 2%, la 54,96 dolari pe baril, cel mai înalt nivel din ianuarie 2020. Cu toate acestea, industria energetică continuă să simtă impactul cererii scăzute.

Acţiunile Exxon au crescut cu 9% în acest an şi au scăzut cu 27% în ultimele 12 luni.

Directorii executivi ai celor mai mari două companii petroliere din SUA ar fi purtat discuţii de fuziune, potrivit mai multor rapoarte. Exxon a refuzat să comenteze, în timp ce un purtător de cuvânt al Chevron a spus că compania nu comentează „zvonuri de piaţă sau speculaţii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici