Fabrica Ford de la Craiova va produce doar autovehicule din Clasa B

Fabrica Ford de la Craiova a fost inclusă într-o nouă strategie a Ford Europa, uzina din Bănie, alături de cea de la Koln (Germania) fiind singurele din Europa care vor produce doar autovehicule din Clasa B pentru companie.

545 afișări
Imaginea articolului Fabrica Ford de la Craiova va produce doar autovehicule din Clasa B

Fabrica Ford de la Craiova va produce doar autovehicule din Clasa B (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Viceprimarul Craiovei Mărinică Dincă a declarat, marţi, după o întâlnire la sediul Prefecturii Dolj, cu preşedintele Ford România, Jan Gijsen, la care a participat şi prefectul judeţului, Nicolae Giugea, că fabrica din Bănie a fost inclusă într-o strategie nouă a Ford Europa.

Potrivit sursei citate, autoturismele de Clasa B vor fi produse, conform noii strategii a Ford Europa, doar la fabricile din Craiova şi Koln.

"S-a hotărât ca la nivelul întregii Europe producătorul Ford să aibă o singură strategie, incluzând şi Craiova. Fabrica de la Craiova va produce maşini pe platforma Clasei B, iar singura fabrică Ford din Europa care va mai produce maşini de această clasă va fi cea de la Koln. Celelalte fabrici vor produce maşini din alte clase, deci nu vor fi în competiţie cu cea de la Craiova", a declarat viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă.

El a afirmat că atuurile fabricii de la Craiova sunt forţa de muncă şi cheltuielile indirecte cu o "valoare mai mică" decât cele de la fabrica din Koln.

"Ceea ce este important, comparându-ne cu Germania, că forţa de muncă şi celelalte cheltuieli indirecte au o valoare mult mai mică decât la Koln, astfel încât putem spune că vom avea o competitivitate mai mare la fabrica de la Craiova", a mai spus Dincă.

Viceprimarul Craiovei susţine că maşinile fabricate la Craiova vor fi livrate în Europa Centrală, în Europa de Est, "dar mai ales în America de Nord".

Ford Europa a prezentat la Salonul Auto de la Geneva, din perioada 3-13 martie, modelul B-Max, un minivan (automobil de familie de mici dimensiuni), care va fi produs la Craiova.

Ford a preluat 72,4 la sută din acţiunile Automobile Craiova pentru 57 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici