Facebook a primit în Ungaria cea mai mare amendă dată vreodată de Autoritatea de Concurenţă de la Budapesta

Autoritatea de Concurenţă din Ungaria a apreciat că Facebook şi-a minţit şi indus în eroare utilizatorii spunând că serviciile sale sunt gratuite şi a amendat vineri reţeaua de socializare cu 1,2 miliarde de forinti, echivalentul a 4 milioane de dolari, potrivit Reuters.

995 afișări
Imaginea articolului Facebook a primit în Ungaria cea mai mare amendă dată vreodată de Autoritatea de Concurenţă de la Budapesta

Facebook a primit în Ungaria cea mai mare amendă dată vreodată de Autoritatea de Concurenţă de la Budapesta

Aceasta este cea mai mare contravenţie impusă vreodată de oficiul concurenţei maghiar într-o speţă privind protecţia consumatorilor. Autoritatea a precizat că Facebook Irlanda a încălcat legea publicând reclame pe propriile pagini şi spunând că serviciile sale sunt gratuite.

„În timp ce utilizatorii nu au fost nevoiţi să plătească o taxă efectivă pentru utilizarea serviciului, aceştia au adus totuşi profit companiei prin activitatea şi datele lor”, a explicat oficiul concurenţei.

Reprezentanţii instituţiei au precizat că datele pe care Facebook le-a colectat i-a permis reţelei de socializare să publice anunţuri publicitare personalizate pentru utilizatorii săi.

În plus, utilizatorii nu erau conştienţi de cantitatea şi valoarea datelor personale transmise Facebook în timpul utilizării serviciului.

La stabilirea valorii amenzii, concurenţa maghiară a notat însă că Facebook şi-a modificat între timp serviciile şi condiţiile pentru utilizatori.

În ultimii doi ani, reţeaua de socializare s-a confruntat cu mai multe scandaluri după ce informaţiile personale a zeci de milioane de americani, date colectate de Facebook, au ajuns ilegal în mâinile firmei de consultanţă politică britanică Cambridge Analytica.

Cambridge Analytica a avut un aport semnificativ la alegerea în funcţia de preşedinte a lui Donald Trump, precum şi la rezultatul referendumului pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici