FAN Courier va investi 8 milioane de euro în 2015, din care 1,5 milioane de euro într-un centru de tranzit în Braşov

FAN Courier şi-a propus să investească 8 milioane de euro în 2015, jumătate din sumă fiind destinată extinderii şi modernizării parcului auto, iar 1-1,5 mlioane euro pentru înfiinţarea unui centru de tranzit la Braşov, a declarat directorul general al companiei, Felix Pătrăşcanu, într-o conferinţă.

1008 afişări
Imaginea articolului FAN Courier va investi 8 milioane de euro în 2015, din care 1,5 milioane de euro într-un centru de tranzit în Braşov

FAN Courier va investi 8 mil. euro în 2015, din care 1,5 mil. într-un centru de tranzit în Braşov

"În cazul unei firme de curierat, parcul auto se uzează într-un ritm mai ridicat decât la alte tipuri de societăţi. În acest context şi pentru a evita crşterea cheltuielilor de întreţinere, parcul auto este reînnoit în permanenţă. De asemenea, creşterea volumul de business a avut ca efect şi extinderea numărului de vehicule. În 2015, bugetul pentru parcul auto va fi similar celui din acest an, patru milioane de euro", a spus Pătrăşcanu.

El a adăugat că societatea va deschide la Braşov un centru de tranzit, similar celui din Capitală, care va prelua o parte din traficul de expediţii.

"Prin Braşov trec zilnic 30 de vehicule din parcul auto al FAN Courier, iar sortarea expediţiilor se face manual. Vom înfiinţa acest centru pe un teren de 2,7 hectare, recent achiziţionat. Bugetul alocat se ridică la 1-1,5 milioane de euro. Restul banilor pentru investiţii vor fi cheltuiţi pe echipamente IT şi perfecţionarea salariaţilor, care numără 3.650, cu 650 mai mulţi faţă de începutul anului", a spus şeful companiei.

Potrivit datelor companiei, FAN Courier a investit în acest an peste 4 milioane de euro în parcul auto, fiind cumpărate 140 de autovehicule (17 tiruri, 15 camioane de 20 tone, 15 remorci de 18 tone, 50 autoutilitare mici, 25 autoutilitare de 3,5 tone şi altele).

Pe lângă investiţiile în parcul auto, peste 1 milion de euro a fost investit în IT (achiziţii de PDA-uri, imprimante mobile, aplicaţii software etc).

Pătrăşcanu a afirmat că FAN Courier a încheiat primele 10 luni cu afaceri de 276,3 milioane de lei (60,13 milioane de euro) şi până la finele anului se va ajunge la 322,5 milioane de lei (72,5 milioane de euro), cu 16% mai mult faţă de 2013.

"Pentru 2015, estimările noastre arată un plas la cifra de afaceri de 12-15%. De asemenea, personalul companiei va creşte cu 10%, poate chiar mai mult, în funcţie de evoluţia pieţei", a spus reprezentantul companiei.

El a adăugat că salariile angajaţilor FAN Courier au crescut cu 10% începând cu luna noiembrie.

"La reducerea de 5% a CAS, compania a mai pus 5%. În total, salariile au fost majorate cu 10%. Pe lângă salariu, angajaţii primesc bonusuri cuprinse între 5 şi 10%, în funcţie de performanţe", a spus Pătrăşcanu.

Cu afaceri de 62,5 milioane de euro în 2013, FAN Courier este unul dintre cei mai importanţi jucători din acest domeniu. Compania are mai mult de 30.000 de clienţi, o flotă auto de peste 2.300 de vehicule şi expediază zilnic 80.000 de colete şi scrisori.

FAN Courier a fost înfiinţată în 1998 şi este deţinută Felix Pătrăşcanu şi fraţii Adrian şi Neculai Mihai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici