Fără Fond, băncile devin principalii finanţatori ai statului. De la cine se va împrumuta România anul viitor şi la ce costuri

Variantele de finanţare a deficitului bugetar se vor restrânge anul viitor, în condiţiile în care statul român nu mai încheie niciun acord de împrumut cu instituţiile financiare internaţionale.

28 afișări
Imaginea articolului Fără Fond, băncile devin principalii finanţatori ai statului. De la cine se va împrumuta România anul viitor şi la ce costuri

Fără Fond, băncile devin principalii finanţatori ai statului. De la cine se va împrumuta România anul viitor şi la ce costuri (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Împrumurile de la FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială au fost cele mai ieftine variante, însă anul viitor statul va trebui să găsească "the next best thing", pentru a-şi finanţa golul dintre venituri şi cheltuieli.
Principalii finanţatori ai statului vor fi băncile, iar statul va miza şi mai mult pe sumele obţinute din vânzările de emisiuni de titluri de stat atât pe piaţa locală, cât şi pe pieţele externe, spun economiştii băncilor contactaţi de Gândul.

Citeşte mai multe despre finanţatorii statului din 2011 pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici