Fenechiu: Dacă nu rezolv POS Transporturi şi privatizarea CFR Marfă până în iunie poate demisionez

Ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, marţi, că în situaţia în care nu va rezolva problema privatizării CFR Marfă şi deblocarea POS Transporturi până la mijlocul lunii iunie este posibil să părăsească Guvernul, după cum îşi doreşte Traian Băsescu.

798 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Dacă nu rezolv POS Transporturi şi privatizarea CFR Marfă până în iunie poate demisionez

Fenechiu: Dacă nu rezolv POS Transporturi şi privatizarea CFR Marfă până în iunie poate demisionez (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Ministrul a fost întrebat care este termenul până la care trebuie să ducă la capăt privatizarea CFR Marfă şi deblocarea programului operaţional regional pe transporturi.

"Avem termen până în a doua jumătate a lunii iunie, întâmplător pentru ambele situaţii, şi pentru privatizarea CFR Marfă, şi pentru deblocarea POS-ului de transport", a replicat Fenechiu.

Ulterior, el a fost întrebat dacă îşi depune mandatul de ministru în situaţia în care nu va rezolva aceste probleme, sau doar una dintre acestea.

"Dacă nu le rezolv s-ar putea ca voinţa domnului Băsescu să se îndeplinească", a replicat ministrul.

"Aşa am fost învăţat în viaţă, să-mi asum responsabilităţi, n-am aşteptat nicioadată să fiu ridicat în slăvi atunci când le rezolv, dar de fiecare dată responsabilităţile pe care mi le-am luat le-am dus la capăt. Sper din toată inima că le voi duce şi pe acestea mai ales că sunt de importanţă vitală pentru România", a mai afirmat Fenechiu.

El declara, marţi, că preşedintele Traian Băsescu are probleme cu persoana sa de mulţi ani, el arătând că rămâne de văzut care "pică" primul şi adăugând că "nu mor caii când vor câinii".

Ministrul Transporturilor declara, joi, că anunţul de privatizare a companiei CFR Marfă va fi publicat pe 6 sau 8 aprilie.

Guvernul s-a angajat în ultimele negocieri cu FMI să publice anunţul de privatizare a CFR Marfă în luna martie a acestui an şi să semneze contractul de vânzare a unui pachet majoritar de acţiuni până la jumătatea lui mai, tranzacţia urmând să fie încheiată atunci când "toate condiţiile vor fi îndeplinite".

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că i-a fixat ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, două obiective strategice în perioada următoare legate de deblocarea POS Transporturi şi privatizarea CFR Marfă, el arătând că dacă le face, îl va lăuda, iar dacă nu, va răspunde politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici