Ponta: Fenechiu răspunde politic de neîndeplinirea obiectivelor privind POS Transport şi CFR Marfă

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că i-a fixat ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, două obiective strategice în perioada următoare legate de deblocarea POS Transporturi şi privatizarea CFR Marfă, el arătând că dacă le face, îl va lăuda, iar dacă nu, va răspunde politic.

490 afișări
Imaginea articolului Ponta: Fenechiu răspunde politic de neîndeplinirea obiectivelor privind POS Transport şi CFR Marfă

Relu Fenechiu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Fenechiu are din partea mea două responsabilităţi majore în perioada imediat următoare. În primul rând, deblocarea POS pe Transport, presuspendat de UE din cauza contractelor frauduloase - cel cu Iordache e cunoscut - încheiate de către Guvernul PDL. Ăsta e primul obiectiv strategic. Al doilea este privatizarea CFR Marfă, trecută în acordul cu FMI de către Guvernul PDL al domnului Boc", a spus Ponta.

El a arătat că îl va lăuda pe Fenechiu dacă va reuşi să ducă la capăt cele două obiective fixate, iar dacă nu, acesta va răspunde politic.

"Domnul Fenechiu are două lucruri importante de făcut şi foarte grele şi foarte complicate şi foarte controversate, amândouă venind de la PDL. Programul pe Transport ne-a fost blocat pentru contractele încheiate de doamna Boagiu, CFR Marfă a fost trecut de către Boc şi Ungureanu în acordul cu FMI. Cât timp îşi face aceste două sarcini esenţiale nu pot decât să-l laud. Nu şi le face, sigur va răspunde politic", a spus Ponta.

Premierul a reiterat faptul că Fenechiu va pleca din Guvern în primul minut după ce un judecător se pronuţă în primă instanţă asupra vinovăţiei acestuia.

Pe de altă parte, Ponta a infirmat zvonurile apărute în presă legate de remanierea lui Fenechiu.

"Nu se pregăteşte, nu am eu în vedere, astăzi, zilele acestea, niciun fel de remaniere, cu atât mai puţin rocadă sau orice altceva. Singurul minister unde urmează să luăm o decizie este Ministerul Justiţiei. Îmi pare rău că vă dezamăgesc, deci e concluziv, nu fac nicio altă, nu am în vedere în acest moment, nu ştiu ce se întâmplă mâine sau poimâne, ceva neaşteptat, dar nu am în vedere niciun fel de remaniere sau rocadă cu excepţia situaţiei de la Ministerul Justiţiei", a arătat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici