VIDEO Ferma organică din Cluj unde roşiile cresc pe muzică clasică

  • Studiile arată că plantele şi legumele cresc mai repede dacă se bucură de muzică
  • Liviu Baltă le-a pus roşiilor din sera lui muzică clasică şi a observat cum cresc de la o zi la alta
  • Liviu Baltă a apelat la această soluţie ca să poată să acopere cererea mare
1327 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ferma organică din Cluj unde roşiile cresc pe muzică clasică

Ferma organică din Cluj unde roşiile cresc pe muzică clasică

Muzica nu doar alină suflete, ci face şi plantele sau legumele să crească. La o fermă organică din Cluj, Liviu Baltă a găsit soluţia ca să îşi mulţumească  toţi clienţii nerăbdători. A investit 2000 de euro în sonorizare şi a pus în sera cu roşii, muzică clasică. Chiar dacă vremea nu a ţinut cu producţia de legume, muzica şi-a făcut treaba şi, pentru prima dată în ultimii şase ani, a livrat clienţilor roşii bio proaspăte încă de la începutul lunii iunie.

„Aşa cum animalele simt şi aud muzica, şi plantele simt şi aud muzica la fel ca şi oamenii. Pentru ele se creează o stare de relaxare. Anul acesta, comparativ cu ultimii şase ani, am ieşit cel mai devreme cu roşiile la vânzare pentru că la începutul lunii iunie au fost coapte”, povesteşte Liviu Baltă, administrator Colina Farms.

Un studiu realizat de Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău arată că undele sonore melodioase produc schimbări în dezvoltarea plantelor. E de ajuns să aibă parte de muzică şi doar 15 minute pe zi şi se observă diferenţa.

Totuşi, roşiile nu cresc pe orice muzică. Ele adoră melodiile liniştitoare. Preferă compozitorii clasici şi cresc mai repede dacă ascultă Vivaldi, Mozart sau Beethoven. În niciun caz nu ar agrea rock sau hip-hop.

La final, de creşterea accelerată a legumelor se bucură cel mai mult clienţii.

„Sunt foarte impresionat de calitatea şi gustul pe care îl au aceste legume şi apreciez mult şi aceste roşii. Am venit să mai iau suplimentar şi morcovi, ridichi, leuştean. Dincolo de faptul că sunt bio sunt şi foarte proaspete”, spune Silviu Călin, client.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici