Ferrari cumpără ţevi din România, pentru un nou sediu

ArcelorMittal Iaşi a încheiat un contract cu Ferrari prin care producătorul de automobile de lux va cumpăra ţevi de la compania din România pentru construcţia unui nou sediu.

1 afișare
Imaginea articolului Ferrari cumpără ţevi din România, pentru un nou sediu

Ferrari cumpără ţevi din România, pentru un nou sediu

"Contractul a fost încheiat la începutul lunii noiembrie şi va fi finalizat în luna decembrie, şi prevede livrarea a 3.000 tone de ţeavă de oţel", a declarat pentru MEDIAFAX liderul Sindicatului Virgil Săhleanu Iaşi, Constantin Rotaru.

Reprezentanţii ArcelorMittal Iaşi nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.

Contractul nu a fost încheiat direct cu Ferrari, ţeava fiind distribuită unei companii din grupul ArcelorMittal, care o va prelucra în Germania şi o va livra companiei italiene.

Costul unei tone de ţeavă este de aproape 600 de euro, astfel că valoarea acordului se ridică la 1,8 milioane de euro.

Compania din Iaşi a înregistrat în primul semestru o diminuare cu 7,4% a veniturilor totale, la 113,5 milioane lei (34,1 milioane euro), în timp ce pierderile au avansat cu 7%, la 2,58 milioane de lei (776.140 de euro), de la 2,39 milioane de lei în primele şase luni ale anului trecut.

ArcelorMittal, cea mai mare companie siderurgică din lume, mai deţine în România combinate la Galaţi, Roman şi Hunedoara, precum şi operatorul portuar Romportmet Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici