Fiat, interesat de preluarea Opel

Constructorul auto italian Fiat este interesat de Opel şi va semna marţi o scrisoare de intenţie adresată General Motors (GM) pentru cumpărarea participaţiei majoritare la divizia germană a grupului american, potrivit publicaţiei Spiegel.

18 afișări
Imaginea articolului Fiat, interesat de preluarea Opel

Fiat, interesat de preluarea Opel

Scrisoarea de intenţie va fi semnată marţi, au declarat surse apropiate situaţiei.

GM discută, de asemenea, cu producătorul auto austriac Magna Steyr în legătură cu vânzarea unei părţi din acţiunie Opel, precizează Spiegel pe pagina de Internet a revistei, neprecizând, însă, sursa informaţiei.

Magna Steyr, divizie a grupului canadian Magna International, construieşte minicamionete şi alte modele pentru Chrysler în Austria.

GM, ca şi ministerul Economiei din Germania, preferă un acord rapid cu Fiat.

Preşedintele grupului italian, Luca Cordero de Montezemolo, a negat săptămâna trecută că Fiat este interesat de Opel. Presa a indicat, însă, în repetate rânduri că grupul italian este unul dintre posibilii cumpărători strategici pentru compania germană.

GM trebuie să vândă o parte semnificativă din acţiunile Opel pentru a convinge autorităţile de la Berlin să ajute compania prin garanţii de 3,3 miliarde euro.

Directorul executiv al constructorului auto american, Fritz Henderson, a anunţat săptămâna trecută că a găsit peste şase posibili cumpărători pentru Opel, din care mulţi sunt investitori financiari.

Publicaţia Bild a indicat, separat, că guvernul german este dispus să acorde garanţii pentru Opel în cazul în care este găsit un investitor privat.

Fiat negociază în prezent cu Chrysler formarea unui parteneriat, de care autorităţile SUA au condiţionat salvarea companiei americane.

GM a primit până în prezent ajutoare financiare guvernamentale de 13,4 miliarde dolari, iar autorităţile din SUA vor aloca alte cinci miliarde dolari pentru a permite grupului să funcţioneze până la 1 iulie. La această dată, constructorul auto va trebui să prezinte un plan viabil de restructurare, altfel va risca să intre în faliment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici