Fiat vrea un parteneriat şi cu Opel, după acordul cu Chrysler

Fiat vizează un parteneriat cu Opel, după ce a devenit acţionar al companiei americane Chrysler, a declarat, vineri, directorul general al grupului italian, Sergio Marchionne, pentru cotidianul La Stampa.

17 afișări
Imaginea articolului Fiat vrea un parteneriat şi cu Opel, după acordul cu Chrysler

Directorul general al FIAT, Sergio Marchionne (Imagine: Mediafax Foto)

"Acum trebuie să ne concentrăm pe Opel. Sunt partenerul perfect pentru noi", a spus Marchionne.

Fiat a încheiat un parteneriat cu producătorul auto Chrysler, care a cerut, joi, intrarea în faliment, urmând să preia o participaţie de 20% la compania americană.

"Obiectivul este de a face Fiat mai puternic şi de a oferi Chrysler o şansă", a spus directorul grupului italian.

Participaţia Fiat la Chrysler poate ajunge până la 35% prin realizarea de investiţii, urmând ca după achitarea datoriilor către Trezoreria SUA, constructorul auto italian să poată ajunge la un pachet majoritar de 51%.

Potrivit presei germane, Fiat este interesat de preluarea pachetului majoritar al Opel de la grupul american General Motors (GM).

GM trebuie să vândă o parte semnificativă din acţiunile Opel pentru a convinge autorităţile de la Berlin să ajute compania cu garanţii de 3,3 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici