Finanţele alocă rezerva de 500 de milioane de lei pentru Prima Casă. Ce bănci au primit banii aşteptaţi de toţi românii

Ministerul Finanţelor Publice a aprobat joi, 15 iunie, alocarea rezervei nerepartizate de 500 milioane de lei pentru programul Prima Casă, la solicitarea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

549 afișări
Imaginea articolului Finanţele alocă rezerva de 500 de milioane de lei pentru Prima Casă. Ce bănci au primit banii aşteptaţi de toţi românii

Finanţele alocă rezerva de 500 de milioane de lei pentru Prima Casă

Plafonul rămas nealocat, în sumă de 500 milioane lei, a fost repartizat următorilor finanţatori: Piraeus Bank, OTP Bank, BCR, ING, Bancpost, Raiffeisen Bank, BRD, CEC Bank şi Leumi Bank, luându-se în considerare gradul de utilizare a plafoanelor alocate finanţatorilor până la data de 7 iunie 2017.

Prin Hotărârea de Guvern nr.80/2017 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima casă pentru anul 2017 s-a aprobat alocarea unui plafon total al garanţiilor pentru creditele destinate achiziţiei/construcţiei de locuinţe în cadrul Programului în sumă totală de 2,5 miliarde de lei, se arată într-un comunicat la Ministerului Finanţelor.

Din plafonul total al garanţiilor pentru anul 2017 în valoare de 2,5 miliarde de lei, în data 09.03.2017 suma de 2 miliarde lei a fost pusă la dispoziţia finanţatorilor participanţi în program, diferenţa de plafon de 500 milioane de lei urmând să fie alocată ulterior in funcţie de gradul de utilizare a plafoanelor alocate.

În cursul anului 2017, conform prevederilor art.3 alin. (29) din Anexa nr.1 la H.G. nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima Casă, cu modificările şi completările ulterioare, FNGCIMM este autorizat să evalueze cel puţin trimestrial modul de utilizare de către finanţatori a plafoanelor alocate şi să efectueze realocări între finanţatori în funcţie de gradul de utilizare a plafoanelor alocate, cu acordul prealabil al Ministerului Finanţelor Publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici