Finanţele vor să vândă în luna mai titluri de stat în valoare de un miliard de lei

Ministerul Economiei şi Finanţelor va emite, în luna mai, certificate de trezorerie cu discount în valoare de 700 de milioane de lei şi obligaţiuni de stat de tip benchmark de 300 de milioane de lei.

8 afișări
Imaginea articolului Finanţele vor să vândă în luna mai titluri de stat în valoare de un miliard de lei

Finanţele vor să vândă în luna mai titluri de stat în valoare de un miliard de lei (Imagine: mediafax Foto)

Licitaţiile pentru certificatele de trezorerie cu discount vor avea loc la 14 şi 28 mai (cu scadenţă în noiembrie 2008, respectiv mai 2009), şi au valori de 500 de milioane de lei, respectiv de 200 de milioane de lei, potrivit unui ordin emis de ministrul de resort.

Pentru obligaţiunile benchmark, cu valori de 200 de milioane de lei, respectiv de 100 de milioane de lei vor avea loc licitaţii la 8 şi 22 mai. Statul va oferi dobânzi de 8% şi 8,25% pentru emisiunile cu o maturitate de 3, respectiv 5 ani.

Operaţiunile vizează finanţarea şi refinanţarea datoriei publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici