Firma americană de criptomonede Nomad, afectată de un furt de 190 de milioane de dolari

Firma americană de criptomonede Nomad a înregistrat un furt de 190 de milioane de dolari, au anunţat marţi cercetătorii blockchain, acesta fiind cel mai recent jaf de acest fel care a afectat sectorul activelor digitale în acest an, conform Reuters.

233 afișări
Imaginea articolului Firma americană de criptomonede Nomad, afectată de un furt de 190 de milioane de dolari

Firma americană de criptomonede Nomad, afectată de un furt de 190 de milioane de dolari

Nomad a precizat într-un tweet că este "conştientă de incident" şi că în prezent investighează, fără a oferi detalii suplimentare sau valoarea furtului.

Firma de analiză PeckShield a declarat pentru Reuters că au fost furate criptomonede ale utilizatorilor în valoare de 190 de milioane de dolari, inclusiv ether şi stablecoin. Alţi cercetători din domeniul blockchain au estimat valoarea la peste 150 de milioane de dolari.

Compania a anunţat forţele de ordine şi lucrează cu firme de criminalistică blockchain pentru a încerca să identifice conturile implicate şi să recupereze fondurile, a precizat aceasta într-o declaraţie pentru publicaţia de ştiri crypto CoinDesk.

Nomad, care săptămâna trecută a strâns 22 de milioane de dolari de la investitori, inclusiv de la o importantă casă de schimb din SUA, Coinbase Global, produce software care conectează diferite blockchains - registrele digitale care stau la baza majorităţii criptomonedelor.

Jaful a vizat un "bridge" Nomad - un instrument care permite utilizatorilor să facă transferuri între blockchains.

Punţile blockchain au devenit din ce în ce mai des ţinta furturilor, care afectează de mult timp sectorul criptografic. Peste 1 miliard de dolari a fost furat astfel până în prezent în 2022, potrivit firmei de analiză blockchain Elliptic, cu sediul la Londra.

Nomad s-a descris ca fiind o afacere "security-first", care ar păstra fondurile utilizatorilor în siguranţă.

PeckShield a declarat că o mică parte din monede au fost mutate într-un aşa-numit "mixer", care maschează urma tranzacţiilor criptografice, în timp ce aproximativ 95 de milioane de dolari au ajuns în alte trei portofele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici