Firmele cu proiecte în derulare din fonduri europene ar putea fi scutite de plata impozitului minim

Firmele înfiinţate în acest an pentru investiţii din fonduri europene nerambursabile, care nu au deocamdată cifră de afaceri, ar putea fi scutite de plata impozitului minim, potrivit secretarului de stat în Ministerul Finanţelor Publice Cosmin Coman.

174 afișări
Imaginea articolului Firmele cu proiecte în derulare din fonduri europene ar putea fi scutite de plata impozitului minim

Firmele cu proiecte în derulare din fonduri europene ar putea fi scutite de plata impozitului minim (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"În cazul proiectelor în derulare, cu firme înfiinţate special cu scopul investiţiilor din fonduri nerambursabile, poate vom prevedea o clauză specială. Mai aşteptaţi puţin normele", a spus Coman, la conferinţa Mediafax Talks about SMEs, răspunzând la o întrebare adresată de un consultant din domeniu.

El a afirmat că nu a fost luată în calcul o asemenea variantă, deşi a recunoscut că în procesul de aprobare a proiectelor, mai ales pentru întreprinderile mici şi mijlocii, există întârzieri destul de mari.

Ordonanţa de urgenţă de modificare a Codului Fiscal a fost publicată, iar Ministerul Finanţelor a elaborat un proiect, aflat în dezbatere publică, pentru stabilirea normelor de aplicare a actului normativ.

Ordonanţa prevede că firmele vor plăti, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), dacă au venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici