Firmele de leasing vor raporta întârzierile la plată ale clienţilor la Centrala Riscurilor Bancare

Companiile de leasing înregistrate în Registrul Special la banca centrală sunt obligate să se înscrie până la 30 decembrie în Centrala Riscurilor Bancare (CRB), unde vor raporta întârzierile la plată ale clienţilor, la fel ca băncile, potrivit Asociaţiei Societăţilor Financare - ALB România.

143 afișări
Imaginea articolului Firmele de leasing vor raporta întârzierile la plată ale clienţilor la Centrala Riscurilor Bancare

Firmele de leasing vor raporta întârzierile la plată ale clienţilor la Centrala Riscurilor Bancare (Imagine: Mediafax Foto)

"Anul acesta am avut mai multe şedinţe cu Banca Naţională a României, iar în prezent companiile de leasing au început perioada de testare a bazei de date a CRB, iar până la sfârşitul anului vor intra toate în sistemul CRB", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele ALB, Jean-Claude Boloux.

O parte din firmele de leasing înscrise în Registrul Special au început să testeze baza de date a CRB de la 1 iulie.

Procedura presupune instalarea de către companii a unui soft specializat furnizat de BNR, contra cost, şi testarea acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici