Firmele de panificaţie anunţă primele scumpiri la pâine

Preţul grâului pe piaţa internă a crescut cu peste 20% în ultimele două săptămâni şi va continua să avanseze, estimează producătorii din industria de morărit şi panificaţie, care au anunţat deja scumpiri la pâine, acestea urmând să fie operate treptat, în primă fază cu 5-6%.

1 afișare
Imaginea articolului Firmele de panificaţie anunţă primele scumpiri la pâine

Firmele de panificaţie anunţă primele scumpiri la pâine

"Preţul la grâu a crescut cu 25% în ultimele două săptămâni, ajungând la 5.500 - 5.800 de lei vechi pe kilogram şi estimăm că ar putea să crească cu până la 40%. Preţul din acest an este cel mai mare pe care l-am plătit noi până acum, de când suntem pe piaţă şi suntem de câteva zeci de ani", a declarat directorul general al Pambac Bacău, Alin Giurea.

El apreciază că urcarea preţurilor la grâu a fost determinată de secetă, care a redus recolta, dar şi de faptul că cerealele au început să fie folosite pentru producerea de biocombustibili, astfel că cererea a crescut.

În condiţiile în care firmele plătesc din ce în ce mai mult pentru grâu, ele anunţă scumpiri ale produselor de panificaţie şi patiserie. Scumpirile se vor face simţite treptat, începând cu 5-6% şi urmând să ajungă la 30-40%, până la sfârşitul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici