Firmele nu pot deduce nici în 2011 cheltuielile cu combustibil pentru maşinile de transport persoane

Sumele cheltuite de firme pentru maşinile folosite la transportul de persoane, cu maximum nouă locuri, nu vor fi considerate nici anul viitor drept cheltuieli deductibile, deoarece Guvernul va extinde până la sfârşitul anului 2011 valabilitatea acestei prevederi, introduse în aprilie anul trecut.

344 afișări
Imaginea articolului Firmele nu pot deduce nici în 2011 cheltuielile cu combustibil pentru maşinile de transport persoane

Firmele nu pot deduce nici în 2011 cheltuielile cu combustibil pentru maşinile de transport persoane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Perioada de limitare a deductibilităţii cheltuielilor privind combustibilul va fi prelungită până la 31 decembrie 2011 printr-o ordonanţă de modificare a Codului Fiscal.

"În perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2011 inclusiv, nu sunt cheltuieli deductibile cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului", se arată în document.

De la această restricţie vor fi în continuare exceptate vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv taxi, pentru închirierea către alte persoane, pentru instruirea de către şcolile de şoferi, pentru reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, maşinile utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă.

În perioada 1 mai 2009-31 decembrie 2010, cheltuielile de combustibil pentru vehiculele rutiere motorizate destinate exclusiv transportului rutier de persoane au reprezentat cheltuieli nedeductibile la determinarea impozitului pe profit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici