Firmele străine care finanţează războiul lui Putin. Lista lui Geraşcenko

Anton Geraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, a comentat anunţul lui Vladimir Putin, care a recunoscut că gruparea Wagner a fost finanţată din bugetul federal.

2559 afișări
Imaginea articolului Firmele străine care finanţează războiul lui Putin. Lista lui Geraşcenko

În acest context, ucraineanul a furnizat o listă cu companiile străine care au rămas în Rusia şi care ar finanţa, astfel, sângerosul război pornit de Putin, iar în trecut au alimentat cu fonduri formaţiunea paramilitară condusă de Prigojin.

Conform lui Geraşcenko, în Rusia activează în continuare mărci precum Auchan, Danone, Unilever, Metro, BlaBlaCar, Henkel, Raiffeisen, Nestle şi Leroy Merlin.

Nu se ştie însă cât de actualizată este lista publicată de consilier, în condiţiile în care Leroy Merlin a anunţat oficial, în martie 2023, că părăseşte piaţa rusească.

Iată postarea lui Geraşcenko:

„Putin a recunoscut că Wagner PMC a fost finanţat de la bugetul federal rus. Deci înseamnă că toate companiile occidentale care rămân în Rusia şi plătesc taxe acolo, au participat la finanţarea uneia dintre cele mai violente bande de bandiţi din secolul 21?

Câteva dintre mărcile occidentale care continuă să lucreze în Rusia:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici