Firmele vor depune de la 1 octombrie declaraţiile fiscale în format electronic

Contribuabilii mari şi mijlocii vor depune, de la 1 octombrie, declaraţiile fiscale în format electronic, în Sistemul Electronic Naţional (SEN), a anunţat Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

75 afișări
Imaginea articolului Firmele vor depune de la 1 octombrie declaraţiile fiscale în format electronic

Firmele vor depune de la 1 octombrie declaraţiile fiscale în format electronic (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"MCSI şi Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF) cooperează în vederea depunerii electronice a declaraţiilor contribuabililor mari şi mijlocii. De asemenea, cele două instituţii vor pregăti sistemul pentru depunerea electronică a declaraţiei unice privind contribuţiile sociale. Acţiunea începe la 1 octombrie, prin depunerea, în SEN şi implicit ANAF, a declaraţiilor fiscale electronice de către contribuabilii mari şi mijlocii", se arată într-un comunicat al MCSI remis MEDIAFAX.

De la data publicării în Monitorul Oficial a ordinului semnat de preşedintele ANAF, va fi obligatorie înregistrarea în SEN a contribuabililor mari şi mijlocii care depun, urmând procedura specifică ANAF, declaraţiile fiscale electronice semnate cu certificate digitale calificate.

"Declaraţia unică se lansează pentru depunerea declaraţiei aferente lunii ianuarie 2011, cu data limită de depunere 25 februarie 2011. Drept urmare, această declaraţie unică va fi disponibilă angajatorilor începând cu data de 1 februarie 2011", se mai spune în comunicat.

La data intrării în vigoare a declaraţiei unice se va renunţa la celelalte declaraţii nominale pentru Casele de asigurări sociale.

"Rezultatul acestui efort comun al MCSI şi ANAF constă în faptul că peste 30.000 de contribuabili vor putea, începând cu 1 octombrie, 2010, să înlocuiască ghişeele fizice cu cele virtuale", se arată în comunicatul MCSI.

SEN este administrat de Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională (CNMSI), subordonat MCSI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici