Fitch a revizuit de la "negativă" la "stabilă" perspectiva ratingurilor a patru bănci româneşti

Agenţia de evaluare financiară Fitch a revizuit, joi, perspectiva ratingurilor BCR, BRD, UniCredit Ţiriac Bank şi Banca Romanească de la "negativă" la "stabilă", ca urmare a modificării similare în cazul calificativului de ţară al României.

11 afișări
Imaginea articolului Fitch a revizuit de la "negativă" la "stabilă" perspectiva ratingurilor a patru bănci româneşti

Fitch a revizuit de la "negativă" la "stabilă" perspectiva ratingurilor a patru bănci româneşti (Imagine: Mediafax Foto)

Ratingurile celor patru instituţii de credit sunt influenţate de sprijinul instituţional al grupurilor mamă şi sunt limitate de plafonul de ţară "BBB" al României.

Agenţia a îmbunătăţit, marţi, perspectiva ratingului României, de la "negativă" la "stabilă", şi a confirmat calificativele acordate pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă naţională, la "BB plus" şi, respectiv, "BBB minus".

Fitch a confirmat calificativul BCR pentru credite pe termen lung, în valută şi lei, la "BBB" şi a revizuit perspectiva de la "negativă" la "stabilă". Ratingul pentru împrumuturi pe termen scurt în valută a fost confirmat la "F3", cel individual la "D", iar cel de sprijin la "2".

În cazul BRD, agenţia de evaluare a confirmat calificativul "BBB" pentru împrumuturi pe termen lung şi a revizuit perspectiva de la "negativă" la "stabilă". Agenţia a confirmat calificativul pentru credite în valută la "F3" şi cel de sprijin la "2".

Fitch a procedat similar şi în cazul UniCredit Ţiriac Bank, confirmând ratingul pe termen lung la "BBB", dar îmbunătăţind perspectiva la "stabilă". Calificativul pentru împrumuturi în valută pe termen scurt a fost menţinut la "F3", cel de sprijin la "2", iar cel individual la "D".

Ratingul Băncii Româneşti a fost confirmat la "BBB", iar perspectiva modificată de la "negativă" la "stabilă". Calificativul pentru credite pe termen scurt a fost menţinut la "F3", iar cele de sprijin şi individual la "2", respectiv "D".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici