Fitch: "BB+" pentru emisiunea de obligaţiuni de 1 miliard de euro a României

Fitch Ratings a atribuit, vineri, ratingul "BB+" emisiunii de obligaţiuni a României, în valoare de un miliard de euro, pe termen de cinci ani, în conformitate cu ratingul de ţară pentru datoriile pe termen lung în valută, "BB+", care are perspectivă stabilă, a anunţat agenţia de evaluare financiară.

22 afișări
Imaginea articolului Fitch: "BB+" pentru emisiunea de obligaţiuni de 1 miliard de euro a României

Fitch: "BB+" pentru emisiunea de obligaţiuni de 1 miliard de euro a României (Imagine: Mediafax Foto)

Programul de buget pentru acest an prevede un deficit bugetar de 5,9%, faţă de 7,8% în 2009.

Fitch notează că există riscuri legate de aplicarea măsurilor prevăzute în bugetul anului 2010, printre care îngheţarea salariilor în sectorul public şi reducerea locurilor de muncă.

De asemenea, va fi necesară continuarea consolidării bugetului şi după 2010, pentru a susţine adaptarea la situaţia externă şi a tempera tendinţa ascendentă a datoriei publice.

Agenţia estimează că datoria guvernamentală generală a României (inclusiv garanţiile) va fi de 33% din PIB la sfârşitul anului 2010, comparativ cu 21,8% la sfârşitul anului 2008.

România derulează o emisiune de euroobligaţiuni în valoare de un miliard de euro, la un preţ de 2,68 puncte procentuale peste midswap, indicatorul de referinţă al pieţei, cuponul plătit de stat plasându-se astfel la 5%.

Emisiunea a fost suprasubscrisă de aproximativ 5 ori. Lead-managerii emisiunii au fost Deutsche Bank, Eurobank EFG şi HSBC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici