Fitch reduce ratingurile BCR, BRD, UniCredit Ţiriac Bank, Bancpost şi Banca Românească

Agenţia de evaluare financiară Fitch a redus ratingurile Băncii Comerciale Române (BCR), BRD-Groupe Societe Generale, Bancpost, UniCredit Ţiriac Bank şi Banca Românească şi le-a confirmat pe cele ale Băncii Transilvania, în urma deciziei de a revizui în scădere calificativele acordate României.

53 afișări
Imaginea articolului Fitch reduce ratingurile BCR, BRD, UniCredit Ţiriac Bank, Bancpost şi Banca Românească

Fitch reduce ratingurile BCR, BRD, UniCredit Ţiriac Bank, Bancpost şi Banca Românească

"Ratingurile pentru datoriile pe termen lung şi cele de sprijin, acordate celor cinci bănci, sunt susţinute de sprijinul instituţional al băncilor mamă şi sunt constrânse de plafonul de ţară al României", se arată într-un comunicat al Fitch.

Plafonul de ţară limitează gradul în care posibilul sprijin acordat de băncile mamă din străinătate poate fi luat în calcul la stabilirea ratingurilor pentru datoriile pe termen lung şi al celor de sprijin.

Fitch a redus, luni, ratingul acordat României pentru credite pe termen lung în valută cu două trepte, la "BB plus", cu perspectivă negativă. De asemenea, instituţia a revizuit în scădere ratingul României pentru datoriile pe termen lung în monedă locală, de la "BBB plus" la "BBB minus", cu perspectivă negativă. Agenţia a redus şi calificativul acordat României pentru datoriile în valută pe termen scurt, de la "F3" la "B", şi plafonul de ţară de la "A minus" la "BBB".

România a ieşit astfel din categoria statelor cu calificativ "investment grade".

Fitch a redus ratingurile acordate BCR, BRD - Groupe Societe Generale, Bancpost şi UniCredit Ţiriac Bank pentru datoriile pe termen lung în valută, de la "A minus" la "BBB", cu perspectivă negativă.

De asemenea, agenţia a revizuit în scădere calificativele BCR, BRD, Bancpost şi UniCredit Ţiriac pentru datoriile pe termen scurt, de la "F2" la"F3", şi cel de sprijin de la "2" la "1".

La BCR calificativul acordat pentru datoriile pe termen lung în monedă locală a fost redus de la "A minus" la "BBB", cu perspectivă negativă.

Ratingul individual al BCR a fost confirmat la "C/D", în timp ce calificativele individuale Bancpost şi UniCredit Ţiriac Bank au fost menţinute la "D".

Pentru Banca Românească, Fitch a redus ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută, de la "BBB plus" la "BBB", şi a înrăutăţit perspectiva de la "stabil" la "negativ". Agenţia a revizuit în scădere şi calificativul Băncii Româneşti pentru creditele pe termen scurt în valută, de la "F2" la "F3", dar a confirmat ratingul de sprijin la "2" şi cel individual la "D".

Calificativul Băncii Transilvania pentru datoriile pe termen lung în valută, respectiv "BB minus", este determinat de puterea intrinsecă a instituţiei, şi nu este prin urmare contrâns de plafonul de ţară al României, fiind astfel confirmat, se menţionează în comunicatul Fitch.

Totuşi, perspectiva ratingului Băncii Transilvania a fost înrăutăţită de la "pozitiv" la "stabil", întrucât nu se mai anticipează o îmbunătăţire a mediului operaţional.

Fitch a menţinut şi calificativul acordat Băncii Transilvania pentru datoriile pe termen scurt în valută la "B", ratingul de sprijin la "3" şi pe cel individual la "D". În plus, Fitch a confirmat plafonul pentru ratingul de sprijin la "BB minus".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici