Florian Kubinschi a demisionat din directoratul Băncii de Investiţii şi Dezvoltare

Florian-Raimund Kubinschi, 64 de ani, care a fost ales spre finalul anului trecut în prima echipă de conducere executivă a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare (BID), a demisionat din Directoratul băncii, motivul invocat fiind că „vrea să iasă la pensie“, potrivit unor surse din piaţa bancară.

848 afișări
Imaginea articolului Florian Kubinschi a demisionat din directoratul Băncii de Investiţii şi Dezvoltare

Florian Kubinschi a demisionat din directoratul BID

Banca de Investiţii şi Dezvoltare, înfiinţată în anul 2023 prin hotărâre de guvern, după aproape un deceniu de discuţii şi 6 guverne, este administrată în sistem dualist de un Consiliu de Supraveghere şi un Directorat, relatează ZF.

La conducerea executivă a BID, pe poziţia de preşedinte al Directoratului a ajuns Dan Sandu, care a fost anterior CEO al Intesa Sanapaolo Bank, iar în Directoratul băncii au mai fost desemnaţi Raluca-Ana-Maria Nicolescu şi Florian Kubinschi, ca membri.

Anterior, din 2016 şi până anul trecut, Kubinschi a fost vicepreşedinte la EximBank (Exim Banca Românească în prezent).

Kubinski are o experienţă de peste 25 de ani în domeniul financiar-bancar, ocupând în trecut şi funcţia de director financiar la Banca Ţiriac (devenită ulterior HVB Ţiriac), în perioada 2000-2006.

El a lucrat şi la ING Bank, ca chief financial controller, fiind coleg la banca olandeză cu Traian Halalai, preşedintele actual al Exim Banca Românească.

Kubinski a mai fost timp de patru ani director general adjunct al MKB Romexterra Bank, iar din toamna anului 2013 a fost numit CFO la Volksbank, preluată de Banca Transilvania.

Din primul Consiliul de Supraveghere al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare fac parte Ştefan Nanu - preşedinte şi 6 membri, respectiv George-Romeo Ciobănaşu, Dorin-Alexandru Badea, Ioana Tănase, Gheorghe Marinel, Mioara Popescu şi Daniela-Elena Iliescu. Durata mandatului primilor membri ai Consiliului de Supraveghere nu poate depăşi 2 ani şi nu poate fi reînnoit.

Printre obiectivele strategice ale BID se regăsesc facilitarea accesului la finanţare pentru întreprinderi mici şi mijlocii, asigurarea accesului la finanţare pentru proiecte de infrastructură viabile şi atragerea capitalului privat în investiţii, precum şi sprijinirea procesului de accesare şi utilizare a fondurilor europene şi a efectului de multiplicare asociat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici