Flutur: Finanţele vor pune în funcţiune, în iulie, mecanismul de compensare a TVA

Ministerul Finanţelor va pune în funcţiune, în luna iulie, mecanismul de compensare a TVA, fiind vorba despre o sumă de 980 de milioane RON, circa 233 de milioane de euro, potrivit declaraţiilor făcute, luni, de vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, după şedinţa coaliţiei PDL-PSD de la Guvern.

28 afișări
Imaginea articolului Flutur: Finanţele vor pune în funcţiune, în iulie, mecanismul de compensare a TVA

Flutur: Finanţele vor pune în funcţiune, în iulie, mecanismul de compensare a TVA (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

El a spus că, pentru început, calculele arată că circa 80%, adică peste 700 de milioane de lei, vor fi rambursări directe, iar diferenţa va fi reprezentată de compensări.

"Acest mecanism se doreşte un mecanism echidistant, transparent, la o anumită dată din lună, şi asta aceasta va da o stabilitate, o siguranţă şi o revigorare, spunem noi, agenţilor economici care aşteaptă ca acest mecanism sa fie pus în funcţiune", a precizat democrat-liberalul.

Întrebat care este numărul agenţilor economici care vor beneficia de acest mecanism de compensare a TVA, Flutur nu putut să dea un răspuns.

Vicepreşedintele PDL a menţionat că la şedinţa de luni a coaliţiei nu au participat nici premierul Emil Boc, aflat în Turcia pentru semnarea acordului privind proiectul Nabucco, şi nici preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană.

Ministerul Finanţelor Publice va anunţa lunar sumele care trebuie să fie rambursate din TVA, iar pentru luna iulie a fixat o valoare a returnărilor de 1,07 miliarde lei, dintre care 728 milioane lei în numerar, declara, săptămâna trecută, ministrul de resort, Gheorghe Pogea. El menţiona că, pentru iulie, 340 milioane lei din sumă totală pentru rambursările de TVA vor fi compensaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici