FMI a acceptat un deficit bugetar de 7,3% în 2009

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a fost de acord cu o creştere a deficitului bugetar la 7,3% în 2009, de la proiecţia anterioară de 4,6%, negociată în martie pentru acordul încheiat între autorităţile române cu instituţia financiară.

19 afișări
Imaginea articolului FMI a acceptat un deficit bugetar de 7,3% în 2009

FMI a acceptat un deficit bugetar de 7,3% în 2009

"Am ajuns la un acord cu Guvernul să majorăm ţintele de deficit atât pentru 2009, cât şi pentru 2010. Ajustarea însă va implica şi un efort fiscal din partea Guvernului, de 0,8% din PIB în 2009. Acest efort, pe lângă cel realizat deja, ar determina un deficit bugetar de 7,3% din PIB", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks.

El a precizat că este necesar un echilibru între consolidarea bugetară pe termen lung şi nevoia de finanţare a României pe termen scurt.

"Având în vedere că până la finele anului mai sunt doar patru luni şi jumătate, este un efort ambiţios din partea Guvernului", a spus Franks despre scăderea cheltuielilor cu 0,8%.

Prognoza deficitului de cont curent, revizuită în scădere

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere prognoza privind deficitul de cont curent al României în 2009, de la 7,5% din PIB la 5,5%.

Şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că noua proiecţie a fost determinată de o înrăutăţire a mediului extern peste aşteptări şi de o scădere a cererii interne mai accentuată decât cea prognozată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici