FMI a cerut României să elimine subvenţiile acordate companiilor de stat cu datorii mari la buget

FMI a cerut, luni, autorităţilor române să elimine subvenţiile acordate companiilor de stat cu datorii mari la buget, potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban, care a precizat că dintre cele zece companii monitorizate de Fond doar şapte ar putea rezista fără subvenţii.

28 afișări
Imaginea articolului FMI a cerut României să elimine subvenţiile acordate companiilor de stat cu datorii mari la buget

FMI a cerut României să elimine subvenţiile acordate companiilor de stat cu datorii mari la buget (Imagine: Mediafax Foto)

"Vor mai exista subvenţii la cel puţin două-trei companii", a declarat Şerban, după o întâlnire cu reprezentanţii Fondului, la sediul Ministerului Finanţelor Publice.

El a precizat că ar fi necesară păstrarea subvenţiilor la Compania Naţională a Huilei, CFR Instrastructură şi CFR Călători.

Şerban a mai arătat că printre măsurile discutate cu FMI s-a numărat şi disponibilizarea a 1.600 de persoane din sectorul mineritului şi mai puţini din cel energetic, fără să avanseze o cifră în cel de-al doilea caz.

Guvernul şi FMI au stabilit o listă cu zece companii de stat ale căror evoluţii financiare vor fi monitorizate cu prioritate, în vederea reducerii volumului de subvenţii, conform scrisorii suplimentare de intenţie la acordul stand-by încheiat cu instituţia financiară.

Lista companiilor cuprinde Compania Naţională de Căi Ferate CFR, Societatea Naţională de Transport CFR Călători, Compania Naţională a Huilei, Termoelectrica, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Metrorex, CFR Marfă, Electrocentrale Bucureşti, Societatea Comercială Electrificare CFR şi Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici