FMI: Cheltuielile cu salariile bugetarilor se vor reduce anual cu 0,5% din PIB

Cheltuielile cu salariile din sectorul bugetar se vor reduce anual cu 0,5% din PIB, din 2010, astfel încât să reprezinte sub 6% din PIB după următorii 4-5 ani, a declarat şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks.

18 afișări
Imaginea articolului FMI: Cheltuielile cu salariile bugetarilor se vor reduce anual cu 0,5% din PIB

Şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks (Imagine: Mediafax Foto)

"S-a ajuns de la 7,5% din PIB la 9% din PIB să reprezinte cheltuielile cu salariile. (...) Anticipăm scăderi de 0,5% în următorii 4-5 ani, până când cheltuielile cu salariile vor reprezenta sub 6% din PIB", a spus Franks, într-o conferinţă de presă.

FMI a fixat ca ţintă reducerea cheltuielilor cu salariile până la sub 6% din PIB pentru anul 2015.

Cheltuielile de personal au totalizat 24,9 miliarde de lei în primele şase luni din acest an, în creştere cu 12% faţă de perioada similară din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici