FMI: Franks şi Szekely se vor întâlni marţi şi miercuri cu noul guvern, practică obişnuită

Şeful misiunii FMI Jeffrey Franks şi directorul de ţară al Comisiei Europene Istvan Szekely se vor afla marţi şi miercuri la Bucureşti pentru a se întâlni cu noul guvern, practică obişnuită atunci când o ţară cu un acord în derulare schimbă executivul, a anunţat vineri FMI.

155 afișări
Imaginea articolului FMI: Franks şi Szekely se vor întâlni marţi şi miercuri cu noul guvern, practică obişnuită

FMI: Franks şi Szekely se vor întâlni marţi şi miercuri cu noul guvern, practică obişnuită (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"La solicitarea noului prim-ministru al României Mihai Răzvan Ungureanu, Jeffrey Franks şi Istvan Szekely vor vizita Bucureştiul marţi, 21 februarie şi miercuri, 22 februarie, pentru a se întâlni cu noul guvern, pentru a discuta evoluţiile economice recente şi implementarea programului. Este o practică obişnuită atunci când o ţară care are un program în derulare cu FMI şi UE îşi schimbă guvernul. Modificarea scrisorii de intenţie convenită la începutul lunii februarie nu este vizată", a declarat Tonny Lybek, reprezentant rezident al FMI în România şi Bulgaria, într-un comunicat transmis vineri.

Premierul Ungureanu i-a invitat joi pe şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, şi directorul pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Székely, să vină la Bucureşti, pentru o "întâlnire de lucru" pe teme economice actuale, care nu va viza şi scrisoarea de intenţie.

Scrisoarea de intenţie a fost convenită de FMI şi CE cu fostul premier Emil Boc, cu o zi înainte ca acesta să demisioneze din postul de prim-ministru, iar Ungureanu să preia conducerea Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici