FMI ia în calcul pentru 2011 un al treilea an de scădere economică

FMI ia în calcul riscul ca 2011 să fie al treilea an consecutiv de recesiune pentru economia României, acceptând în calculele sale pentru prima dată posibilitatea ca evoluţia PIB să fie de -1%, afirmă surse participante la discuţiile din aceste zile cu misiunea Fondului aflată la Bucureşti pentru "desenarea" proiectului de buget pe anul viitor.

14 afișări
Imaginea articolului FMI ia în calcul pentru 2011 un al treilea an de scădere economică

FMI ia în calcul pentru 2011 un al treilea an de scădere economică (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Pot să vă spun ca noutate că FMI ia în calcul un scenariu negativ de -1%, pe o plajă de la -1% până la Ă1%, după ce până acum vorbeau numai de creştere economică pentru anul următor", au spus sursele citate pentru ZF.

La nivel oficial, FMI avansează o prognoză de creştere economică de 1,5% pentru anul viitor, însă de la începutul acordului stand-by din primăvara lui 2009 prognozele oficiale ale instituţiei s-au dovedit în mod constant "în urma realităţii", fiind ajustate negativ de la un trimestru la altul.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici