FMI modifică previziunile de creştere economică pe fondul tensiunilor comerciale

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat, luni, că escaladarea şi menţinerea conflictelor comerciale este un fenomen tot mai probabil, ceea ce periclitează recuperarea economică şi slăbeşte perspectivele de creştere economică pe termen mediu, relatează Reuters.

720 afișări
Imaginea articolului FMI modifică previziunile de creştere economică pe fondul tensiunilor comerciale

FMI modifică previziunile de creştere economică pe fondul tensiunilor comerciale

Într-un update făcut previziunilor din cadrul World Economic Outlook, FMI a precizat că Statele Unite este în mod special vulnerabilă unei scăderi a exporturilor. Acest lucru s-ar datora acţiunilor de retorsiune venite din partea partenerilor cu care a intrat în dispute comerciale în ultimele luni.

"Modelele noastre sugerează că, în situaţia în care ameninţările comerciale actuale se concretizează şi pe cale de consecinţă scade şi încrederea mediului de afaceri, producţia la nivel global ar putea fi, până în 2020, cu 0,5% sub estimările actuale", a precizat economistul şef al FMI, Maury Obstfeld, citat de Reuters.

Cu toate acestea, Fondul a menţinut previziunile cu privire la creşterea economică de la nivel global, de 3,9%, atât pentru anul în curs, cât şi pentru 2019.

De asemenea, a menţinut şi previziunile de creştere economică ale Statelor Unite şi Chinei. În cazul celei dintâi, creştere ar urma să ajungă la 2,9% în 2018 şi la 2,7% în 2019. Iar în cazul Chinei, creşterea economică ar urma să atingă nivelul de 6,6% în 2018 şi de 6,4% în 2019.

Au fost, însă, modificate previziunile zonei euro, Japoniei şi Marii Britanii. Astfel, pentru zona euro a fost estimată o creştere economică de 2,2% (înainte era de 2,4%), pentru Marea Britanie una de 1,4% (înainte era de 1,6%), iar pentru Japonia noile estimări pun creşterea economică la 1% (înainte era de 1,2%).

Nu în ultimul rând, Fondul Monetar a modificat şi estimările cu privire la creşterea economică a Braziliei, ducând-o la nivelul de 1,8% şi a Indiei, care anul acesta ar urma să un nivel de 7,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici