Fondul de Garantare primeşte zilnic 200 de dosare pentru „Prima casă“

Băncile trimit zilnic 200 de dosare pentru credite prin "Prima casă" la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituţia care gestionează garanţiile acordate de stat prin acest program, dublu faţă de ritmul înregistrat în toamna anului trecut.

458 afișări
Imaginea articolului Fondul de Garantare primeşte zilnic 200 de dosare pentru „Prima casă“

Fondul de Garantare primeşte zilnic 200 de dosare pentru „Prima casă“ (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Creşterea numărului de dosare survine în contextul în care clienţii s-au grăbit să depună documentaţia de credit pentru a fi siguri că se încadrează în plafonul de garanţii de doar 200 mil. euro aprobat pentru acest an, scrie Ziarul Financiar.

A treia etapă a programului "Prima casă" a început în februarie, iar până în prezent au fost aprobate peste 2.600 de dosare cu o valoarea totală a garanţiilor de 101,5 mil. euro. Valoarea medie a unui credit ipotecar prin "Prima casă" 3 este de 38.300 de euro, în scădere de la 41.000 de euro în etapa din 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici