Fondul Liberty Capital al lui Patriciu este interesat de noi investiţii în bănci

Fondul de investiţii Liberty Capital din Georgia, la care Dinu Patriciu are o participaţie de peste 50%, este interesat de noi plasamente în bănci de pe pieţe mici, cu nivel redus al taxelor şi corupţiei, în state cu economii deschise, a declarat partenerul de afaceri al acestuia, Lado Gurgenidze.

34 afișări
Imaginea articolului Fondul Liberty Capital al lui Patriciu este interesat de noi investiţii în bănci

Fondul Liberty Capital al lui Patriciu este interesat de noi investiţii în bănci (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

În septembrie 2009, Liberty a plătit 15 milioane de dolari pentru o participaţie de control la People's Bank of Georgia, a şaptea mare instituţie de credit din fosta republică sovietică.

Guvernul georgian distribuie pensiile prin intermediul acestei bănci.

"Dispunem de suficient capital în numerar pentru încă două tranzacţii de mărime similară. Suntem un fond tânăr şi ne aflăm în plin proces de rentabilizare a primei investiţii, astfel încât ar putea să mai dureze până când vom găsi o a doua bancă", a arătat Gurgenidze, fost premier al Georgiei, într-un interviu, transmite Bloomberg.

El a exclus ca următoarea bancă achiziţionată să fie tot în Georgia.

"Avem deja una, este suficient", a spus Gurgenidze.

Liberty va investi numai în bănci "pe pieţe de frontieră mici, cu nivel redus al corupţiei şi taxelor şi cu economii deschise", a precizat fostul premier, adăugând că patru sau cinci ţări din Africa şi trei-patru din Europa de Est se potrivesc acestui profil.

Gurgenidze a menţionat faptul că participaţia lui Patriciu la Liberty Capital este de peste 50%.

Potrivit revistei Forbes, Patriciu este cel mai bogat om din România, cu o avere de 1,8 miliarde de dolari.

Patriciu a vândut, în 2007, o participaţie de 75% la Rompetrol, grupului KazMunaiGaz din Kazahstan, şi restul de 25% în iunie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici