Fondul Proprietatea, înregistrat în acţionariatul Petrom cu participaţia majorată

Fondul Proprietatea (FP) a primit un pachet suplimentar de 10,22% din capitalul Petrom de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), astfel că participaţia la compania petrolieră a crescut la 20,11%.

1 afișare
Imaginea articolului Fondul Proprietatea, înregistrat în acţionariatul Petrom cu participaţia majorată

Fondul Proprietatea a fost înregistrat în acţionariatul Petrom cu participaţia majorată

Executivul a modificat, la finele lunii iunie, prin ordonanţă, legislaţia privind Fondul Proprietatea, eliminând din portofoliul Fondului pachetele de acţiuni la 50 de firme şi majorând semnificativ participaţiile la societăţi mari, în special din domeniul energetic, printre care Petrom sau companiile de producţie şi distribuţie a electricităţii.

Printre participaţiile mai importante scoase din portofoliu se numără Loteria Română şi Impremeria Naţională (câte 20%), CEC (9,9%), precum şi Romtelecom (20%).

AVAS mai deţine, în urma transferului, 20,64% din titlurile Petrom, potrivit unei notificări a companiei transmisă, joi, Bursei de Valori Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici