Fonduri din vânzarea BCR, folosite pentru reabilitarea Stadionului Naţional

Aproximativ 400 milioane lei din suma încasată de statul român din vânzarea BCR va fi cheltuită pentru reabilitarea Stadionului Naţional din Bucureşti, pentru proiecte de infrastructură, şi, probabil, pentru sănătate, a declarat, luni, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

1 afișare
Imaginea articolului Fonduri din vânzarea BCR, folosite pentru reabilitarea Stadionului Naţional

Fonduri din vânzarea BCR, folosite pentru reabilitarea Stadionului Naţional

El a anunţat că va prezenta Guvernului, în şedinţa din această săptămână, un set de hotărâri privind modul de cheltuire a sumelor obţinute din privatizarea Băncii Comerciale Române (BCR).

Ministrul s-a referit doar la o sumă de 800 milioane lei, precizând că aproximativ jumătate din aceasta va fi repartizată pentru finanţarea proiectelor de infrastructură, modernizarea Stadionului Naţional şi, probabil, pentru sistemul de sănătate.

Erste Bank a câştigat, la sfârşitul anului 2005, licitaţia pentru preluarea unui pachet de 61,88% din titlurile BCR, pentru care a plătit 3,75 miliarde euro.

Statul român a încasat circa 2,2 miliarde de euro pentru pachetul de 36,8% din titlurile BCR, iar BERD şi IFC vor primi fiecare aproximativ 750 milioane de euro pentru pachetele reprezentând 12,5% din capitatul social al băncii.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, la finele anului trecut, că fondurile obţinute din privatizarea Băncii Comerciale Române (BCR) vor fi vărsate în Fondul de Dezvoltare pentru finanţarea marilor proiecte de infrastructură, modul de utilizare a banilor urmând să fie prezentat periodic de Ministerul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici