Forbes: Numărul miliardarilor din India s-a dublat în 2009

Numărul miliardarilor din India a crescut de aproape două ori în 2009, la 52, de la 27 anul trecut, beneficiind de piaţa de capital în urcare şi economia robustă, potrivit unui clasament elaborat de Forbes.

32 afișări
Imaginea articolului Forbes: Numărul miliardarilor din India s-a dublat în 2009

Cel mai bogat indian este în 2009 Mukesh Ambani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Averea totală a celor mai bogaţi 100 de oameni din India a ajuns în 2009 la 276 de miliarde de dolari, aproape un sfert din Produsul Intern Brut al ţării, însă mai puţin decât averea celor mai bogaţi 100 de americani, de 775 miliarde de dolari.

Chiar dacă India are mai puţini miliardari decât China, 52 faţă de 79, averea celor mai bogaţi 100 de indieni depăşeşte cu 100 de miliarde de dolari pe cea a omologilor lor chinezi.

Cel mai bogat indian este în 2009, la fel ca şi anul trecut, Mukesh Ambani, urmat de omul de afaceri Lakshmi Mittal, şeful celui mai mare producător mondial de oţel, ArcelorMittal, care se menţine pe poziţia a doua, cu 30 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici