Ford a rechemat 1,2 milioane de vehicule de pe piaţa americană, pentru reparaţii

Ford Motor a rechemat de pe piaţa americană circa 1,2 milioane de vehicule monovolum, SUV-uri şi pickup-uri, pentru înlocuirea unui senzor al motoarelor care ar putea provoca blocarea acestora în timpul funcţionării.

3 afișări
Imaginea articolului Ford a rechemat 1,2 milioane de vehicule de pe piaţa americană, pentru reparaţii

Ford a rechemat 1,2 milioane de vehicule de pe piaţa americană, pentru reparaţii

Vehiculele echipate cu motoare diesel cu o capacitate de 7,3 litri s-ar putea bloca în trafic, existând astfel riscul unor accidente, se arată într-un comunicat transmis de Ford Administraţiei americane pentru Siguranţa Drumurilor.

Printre vehiculele rechemate, construite în perioada 1997-2003, se află modelul monovolum Serie E, SUV-ul Excursion şi vehiculul pickup F-450 Super Duty.

Senzorul care prezintă riscul de a se defecta va fi înlocuit gratuit de dealerii Ford cu o nouă versiune.

Anul trecut, Ford a rechemat de pe piaţă circa cinci milioane de vehicule, pentru remedierea aceleiaşi probleme.

"Acţiunea de astăzi (joi n.r.) include vehiculele care au o problemă legată de intercaţiunea comutatorului de dezactivare a controlului vitezei cu sistemul de frânare care ar putea, în cazuri rare, să ducă la supraîncălzire şi, în ultimă instanţă, la aprindere”, a declarat Ray Nevi, director adjunct la biroul pentru siguranţă al Ford.

Compania încearcă să reducă pierderile operaţiunilor sale din America de Nord. Compania a revizuit, miercuri, în creştere pierderile din trimestrul al doilea, la 254 de milioane de dolari, ca urmare a pierderilor legate de sistemul de pensii.

Ford, al doilea mare producător american de automobile, a semnat, în septembrie, un contract pentru preluarea fostei fabrici Daewoo de la Craiova. Finalizarea preluării nu a avut încă loc, întrucât Comisia Europeană a lansat o investigaţie legată de condiţiile prevăzute în contractul de privatizare a Automobile Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici