Ford cere autorităţilor locale să stopeze construcţia de locuinţe lângă fabrica de la Craiova

Conducerea Ford România a solicitat, marţi, autorităţilor locale, la o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, şi cu prefectul Florin Stancu, să intervină pentru a nu mai fi eliberate autorizaţii de construcţie pentru locuinţe lângă fabrica de la Craiova.

18 afișări
Imaginea articolului Ford cere autorităţilor locale să stopeze construcţia de locuinţe lângă fabrica de la Craiova

Ford cere autorităţilor locale să stopeze construcţia de locuinţe lângă fabrica de la Craiova (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Directorul general al Ford România, Dionisio Campos, însoţit de reprezentanţii firmei de consultanţă McGuireWoods, s-a întâlnit, marţi, la sediul Palatului Administrativ din Craiova, cu preşedintele CJ Ion Prioteasa şi cu prefectul de Dolj Florin Stancu.

"Era o întâlnire programată şi aşteptată. Împreună cu prefectul am întâmpinat delegaţia şi am abordat o serie de chestiuni legate de dezvoltarea şi începerea lucrărilor la Ford. Eram foarte interesaţi să ni se spună încă o dată cum vor evolua lucrurile la firma Ford şi răspunsul este în totalitate pozitiv, în sensul că în perioada următoare Ford va aborda cu toată forţa şi cu toată puterea lucrările şi în această toamnă va ieşi prima maşină, iar de anul viitor un alt tip de maşină va fi produs la Craiova", a declarat, după întâlnire, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că reprezentanţii Ford au solicitat sprijinul autorităţilor locale pentru a interveni ca lângă fabrica de la Craiova să nu mai fie construite locuinţe.

"S-a pus şi problema construirii de locuinţe din jurul Ford. Ni s-a cerut să intervenim şi să nu mai dăm niciun fel de aprobare de construire în această zonă, pentru că în această fabrică se va lucra şapte zile din şapte şi 24 de ore din 24”, a precizat Ion Prioteasa.

Reprezentanţii Ford România au participat, luni, la Primăria Craiova, la o dezbatere publică la care directorul Dionisio Campos a anunţat că firma a investit 16 milioane de euro pentru "îmbunătăţirea condiţiilor de mediu" de la fabrica din Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici