Ford Motor majorează compensaţiile anuale ale membrilor conducerii cu 25%

Ford Motor a majorat compensaţiile anuale acordate membrilor consiliului de administraţie cu 25%, iar stră-strănepotul fondatorului grupului, Edsel Ford II, a primit o creştere de 29%, pentru activitatea sa de director şi consultant.

112 afișări
Imaginea articolului Ford Motor majorează compensaţiile anuale ale membrilor conducerii cu 25%

Ford Motor majorează compensaţiile anuale ale membrilor conducerii cu 25% (Imagine: Octav Ganea/Medifax Foto)

Membrii conducerii de vârf a Ford vor primi fiecare prime anuale de 250.000 de dolari, iar Edsel Ford 650.000 de dolari, transmite Bloomberg.

Ford a obţinut anul trecut un profit net de 20,2 miliarde de dolari, cel mai mare după 1998. Profitul a fost majorat de un câştig de 12,4 miliarde de dolari rezultat din schimbări în contabilitate.

"Evaluăm în mod regulat nivelul compensaţiilor, iar în cazul board-ului am stabilit că este necesară o creştere pentru a continua să atragem şi să păstrăm talentele", a declarat Todd Nissen, purtător de cuvânt al grupului.

Ford a redus la jumătate compensaţiile directorilor, la 100.000 de dolari în 2006, când Alan Mulally a devenit director general, iar grupul a împrumutat 23 de miliarde de dolari pentru restructurarea operaţiunilor.

Ford nu a acordat deloc compensaţii în numerar în 2009, iar anul următor a plătit directorilor câte 200.000 de dolari, a spus Nissen.

Potrivit unui comunicat al Ford, 60% din compensaţiile directorilor sunt plătite în acţiuni comune ale grupului.

Edsel Ford, în vârstă de 63 de ani, a încheiat un contract de consultanţă cu Ford în 1999 şi este pentru prima oară când compensaţia pentru această activitate este majorată.

Între serviciile oferite de Edsel Ford se numără relaţii cu dealerii şi reprezentarea companiei prin proiecte educaţionale şi la evenimente sportive, a precizat Nissen.

Familia fondatoare a grupului încă deţine controlul asupra Ford Motor prin intermediul unor acţiuni speciale care îi conferă 40% din drepturile de vot.

Bill Ford, vărul lui Edsel, este preşedinte executiv al consiliului de administraţie, iar cei doi sunt singurii reprezentanţi ai familiei în conducere.

Acţiunile Ford Motor au scăzut cu 36% anul trecut, după un avans de 68% în 2010 şi de peste patru ori în 2009.

De la începutul acestui an, titlurile Ford Motor au urcat cu 16%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici