Ford renunţă la obiectivul de a deveni profitabil în 2009 şi îşi reduce producţia

Constructorul american Ford Motor a anunţat joi că renunţă la obiectivul său de redeveni profitabil în 2009 şi că va reduce producţia în acest an pentru a fi în conformitate cu declinul pieţei auto din SUA.

17 afișări
Imaginea articolului Ford renunţă la obiectivul de a deveni profitabil în 2009 şi îşi reduce producţia

Ford renunţă la obiectivul de a deveni profitabil în 2009 şi îşi reduce producţia

Preţul acţiunilor Ford, al doilea mare constructor de pe piaţa SUA, a scăzut cu 5% în debutul tranzacţiilor de la bursa din New York.

Grupul american a arătat că majorarea preţurilor mărfurilor, în special al celor la oţel, şi schimbarea accelerată a preferinţelor consumatorilor de la camioane mari şi Sport Utility Vehicle (SUV) vor face imposibilă îndeplinirea obiectivului de profitabilitate a operaţiunilor din America de Nord.

"Se pare că va dura mai mult timp până vom îndeplini obiectivul de profitabilitate a diviziei auto din SUA, în cazul în care nu va exista o schimbare extrem de rapidă a condiţiilor din Statele Unite, pe care noi nu o anticipăm", a declarat directorul general al Ford, Alan Mulally.

Revizuirea în sens negativ a estimărilor de profit ar putea pune noi presiuni asupra managementului Ford.

Grupul estimează ca reduce, din trimestrul al doilea, producţia din America de Nord cu încă 3%, pe lângă măsurile similare anunţate deja. Constructorul anticipează că va produce 690.000 de vehicule în trimestrul al doilea, cu 15% sub nivelul din 2007.

Producţia va scădea în trimestrul al treilea cu 15-20% comparativ cu perioada similară din 2007, plasându-se între 510.000 şi 540.000 de vehicule.

Totodată, în ultimele trei luni din 2008 Ford va produce cu 2% până la 8% mai puţine maşini decât anul trecut.

Reducerile planificate ale producţiei vor conduce la scăderea veniturilor, întrucât constructorii înregistrează vânzările în momentul asamblării şi livrări vehiculelor către dealeri.

Ford Motors a înregistrat anul trecut pierderi nete de 2,7 miliarde dolari, de peste patru ori mai mici decât în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici