Ford România a decis să oprească temporar producţia B-Max şi în următoarele două luni

Constructorul auto american Ford a decis să oprească temporar producţia B-Max timp de cinci zile lucrătoare în luna martie, respectiv trei zile lucrătoare în aprilie, în condiţiile în care asamblarea de automobile la fabrica din Craiova este sistată pentru patru zile lucrătoare şi în februarie.

594 afișări
Imaginea articolului Ford România a decis să oprească temporar producţia B-Max şi în următoarele două luni

Ford România a decis să oprească temporar producţia B-Max şi în următoarele două luni

"Ford România continuă să îşi ajusteze volumul de producţie în funcţie de cererea de pe piaţă şi va opri activitatea în Secţia de Operaţiuni Vehicule timp de cinci zile în luna martie, respectiv trei zile în luna aprilie. În ceea ce priveşte Secţia de Producţie Motoare, nu anticipăm zile fără producţie în perioada următoare. Datorită flexibilităţii sistemelor noastre, putem reacţiona în timp util la cererile din piaţă inclusiv prin majorări de producţie", a declarat Ana-Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România.

Ford România a anunţat la începutul acestei luni că are planificate patru zile fără producţie de automobile în februarie, pe fondul cererii scăzute.

Anul trecut, producţia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprită pentru aproximativ 35 de zile, în timp ce la motoare producţia a fost sistată timp de şapte zile.

Ford produce în prezent la Craiova modelul B-Max şi motoare pe benzină EcoBoost de 1,0 litri şi 1,5 litri, acesta din urmă echipând modele produse în America de Nord şi Asia. Modelul B-Max este produs doar la fabrica din Craiova, asamblarea fiind lansată la jumătatea anului 2012.

Grupul american Ford va transfera de la Köln la Craiova, în 2017, o parte din producţia modelului Fiesta, pentru a reduce costurile în contextul pierderilor masive înregistrate de operaţiunile europene ale companiei după scăderea puternică a vânzărilor auto de pe continent. Informaţia a fost publicată luni de ziarul german Bild, care citează surse apropiate Ford.

Piaţa auto locală a înregistrat o creştere de 15,5% în luna ianuarie, comparativ cu aceeaşi lună din 2013, la 4.797 de unităţi, în cazul autoturismelor fiind înregistrat un avans similar (15,6%), la 3.855 de unităţi, potrivit datelor comunicate de APIA.

Ford B-Max a fost cel mai exportat model în luna ianuarie, cu 6.308 unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici