Ford România are din aprilie un nou director general

Ford Romania - Compania Naţională de Vânzări are de la 1 aprilie un nou director general, Valerio Brenciaglia, care l-a înlocuit pe Zoltan Brassai, acesta alăturându-se echipei Ford Europa, în calitate de brand director - Large Cars, a anunţat compania.

356 afișări
Imaginea articolului Ford România are din aprilie un nou director general

Ford România are din aprilie un nou director general (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit sursei citate, Brenciaglia (45 de ani) cunoaşte piaţa din România, în perioada iulie 2012 - septembrie 2013 el deţinând poziţia de director de vânzări şi marketing în cadrul Ford România.

"Mă bucur să mă întorc în România (...) Voi depune toate eforturile pentru a consolida prezenţa puternică a companiei Ford în România, nu doar în calitate de investitor strategic, ci şi în ceea ce priveşte sectorul de retail şi vânzarea de flote auto. Avem o echipă foarte bună şi o reţea de distribuitori puternică şi am încredere că împreună vom putea atinge obiectivele strategice ONE Ford", a declarat noul şef al Ford România.

Absolvent de studii economice, Valerio Brenciaglia s-a alăturat companiei Ford în 1999 şi a deţinut numeroase poziţii în departamentele Vânzări, Marketing şi Servicii, Ford Italia, inclusiv cea de Director Operaţiuni (Field Operations Manager).

Brenciaglia se va alătura şi Consiliului de Administraţie al Ford România.

Zoltan Brassai a început să lucreze cu piaţa din România din 2006 şi a condus Compania Naţională de Vânzări a Ford România din iunie 2012.

Constructorul auto american Ford a deschis Compania Naţională de Vânzări din România în august 2010, la doi ani după ce a preluat fabrica din Craiova unde compania a investit până în prezent peste 1 miliard de euro în producţia de vehicule şi motoare.

În 2014 Ford România a înregistrat o creştere cu 41,57% a vânzărilor, comparativ cu anul anterior, şi o cotă de piaţă de 8,21%, rezultate care au plasat compania pe locul 3 în topul celor mai bine vândute marci auto la nivel naţional.

În prezent, Ford produce la Craiova modelul B-Max, a cărui asamblare a fost lansată la jumătatea anului 2012.

Ford ar putea lansa, în a doua parte a anului 2017, producţia unui al doilea model la uzina din Craiova, respectiv SUV-ul EcoSport, o decizie urmând să fie luată în următoarele luni.

Constructorul auto a anunţat la începutul lunii martie că aproape 500 de persoane din cei 3.200 de angajaţi ai uzinei din Craiova vor părăsi fabrica în baza unui program de încetare voluntară a relaţiilor de muncă ce viza iniţial 680 de salariaţi. Pentru a evita concedieri, Ford a decis introducerea unui program de lucru redus în uzină.

Grupul american produce la Craiova şi motoare pe benzină EcoBoost.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici