Ford va renegocia cu GM contractul de furnizare a subansamblelor pentru modele Daewoo

Ford va renegocia cu General Motors (GM), proprietarul unor active ale grupului Daewoo Motor, contractul pentru furnizarea de motoare şi subansamble utilizate la autovehiculele Daewoo produse în România de Automobile Craiova, companie preluată, miercuri, de Ford.

1 afișare
Imaginea articolului Ford va renegocia cu GM contractul de furnizare a subansamblelor pentru modele Daewoo

Ford va renegocia cu GM contractul de furnizare a subansamblelor pentru modele Daewoo

"Contractul de furnizare de motoare şi subansamble pentru Daewoo trebuie renegociat cu General Motors", a declarat, miercuri, preşedintele Ford Europa, John Fleming.

Legislaţia internaţională în vigoare obligă compania care a preluat o uzină auto să asigure, pe o perioadă de zece ani, piesele de schimb pentru modelele produse anterior tranzacţiei.

Regula se va aplica şi în cazul Ford, pentru modelele Daewoo produse la Automobile Craiova.

Circa 90% din producţia Ford la Craiova va fi destinată exporturilor pe pieţe europene, iar compania americană nu are în vedere construcţia, în România, a unui model cu un preţ scăzut.

Fleming nu a precizat ce model sau modele va fabrica Ford la Craiova, arătând totodată că primul autovehicul Ford la Automobile va fi realizat la sfârşitul anului 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici